Auriculoterapia in tratamentul hipertensiunii HTA
Prin electrostimularea punctelor meridiane situate la nivelul pavilionului auricular, auriculoterapia echilibreaza sistemul neuroendocrin (hipotalamus, glanda pituitara, glanda tiroida si glandele suprarenale si a sistemul nervos simpatic).

Astfel sunt reglate nivele hormonale sistemice si metabolismul. Sistemul endocrin regleaza secretiile hormonale si metabolismul.

Consilierea nutritionala este importanta in a ajuta organismul cu o alimentaţie corectă ce sustine efectele auriculoterapiei, contrar acesteia pot aparea efecte negative prin alimentele si bauturile ingerate.

Schimbarile dietei si ale stilului de viata sunt deosebit de importante deoarece majoritatea persoanelor sufera leziuni cardiace, renale, leziuni ale creierului sau ochiului, inainte ca hipertensiunea sa fie diagnosticata.
Multe din cazurile de HTA pot fi prevenite prin:
Programul de slabire si de mentinere este abordat individual si monitorizat periodic de nutritionist.
Consilierea psihologica vine in sprijinul pacientului cu hipertensiune pentru ca aceasta afectiune implica o reactie sistemica emotionala, mentala si fiziologica.
Astfel ca, gestionarea tensiunii emotionale (declansata de reactii de furie, frica, imposibilitatea exprimarii lor, senzatia de pierdere a controlului, dar si ganduri de nesiguranta si ingrijorarea) reprezinta unul din obiectivele procesului de consiliere psihologica.

De asemenea, constientizarea nevoii de schimbarea a stilului de viata reprezinta primul pas in reducerea tensiunii arteriale, conform ghidului de hipertensiune arteriala al Colegiului American de Cardiologie/American Heart Association.


Studiile stiintifice pot confirma eficienta tratamentului de auriculoterapie. Dr. Paul Nogier si Dr. Rene Bourdiol (Franta) au aplicat in trialuri controlate electrostimularea in tratamentul bolnavilor cu hipertensiune arteriala esentiala, obtinand rezultate statistice semnificative.


Aceste efecte au fost explicate de H. Froelich de la Universitatea din Liverpool (Marea Britanie) prin Teoria generala a excitatiilor coerente in sistemele biologice, teorie imbunatatita de F.A. Popp si G.M. Borenboim (Germania) si Mester (Ungaria).


Pe baza acestor teorii au fost concepute protocoale de electrostimulare (Dr. P.Nogier) care se bazeaza pe asa numitele frecvente de rezonanta.

Beneficiile terapiei in tratamentul HTA:
De cate sedinte este nevoie?
Auriculoterapia poate conduce la diminuarea manifestarilor clinice, uneori, inclusiv la efectul maxim – disparitia problemei.
Totusi, aceste efecte depind de stadiul afectiunii si raspunsul fiecarui organism la auriculoterpie, conform unei scheme de tratament. Aceasta este stabilita cu echipa Alternative Life (auriculoterapeut, psiholog si nutritionist).

preturi

Cost 399 lei sedinta (consiliere psihologica, consiliere nutritionala + auriculoterapie)
Pachet de baza 1596 lei 5 sedinte* + 1 sedinta bonus. Perioada tratament 6 saptamani
Pachet mediu 3192 lei 8 sedinte* + 1 sedinta bonus. Perioada tratament 10 saptamani
Pachet premium 4499 lei 12 sedinte* + 2 sedinte bonus. Perioada tratament 16 saptamani
*Fiecare sedinta include consiliere psihologica, consiliere nuritionala si auriculoterapie
Completeaza formularul de mai jos si in cel mai scurt timp vom lua legatura cu tine

Facebook Stop Smoking Romania

Stop-Smoking BUCURESTI

Stop-Smoking CLUJ