Auriculoterapia in tratamentul stresului
Auriculoterapia este o solutie eficienta in combaterea stresului, pentru ca organismul uman dispune de toate mecanismele de autovindecare. Cand aceste mecanisme sunt echilibrate prin auriculoterapie organismul genereaza modelul sau ideal de functionare.

Prin electrostimularea punctelor asociate hipotalamusului si al hipofizei se resimte in organism starea de bine emotionala, se regleaza pofta de mancare si somnul.

Conform medicinei traditionale chineze, stresul nu este perceput ca o tulburare mentala, ci ca un dezechilibru al organelelor interne. Din acest punct de vedere, organele si emotiile sunt strans legate intre ele. Organele pot fi afectate din cauza mediului, stilului de viata, factorilor ereditari sau diete.
Consilierea psihologica abordeaza factorii de stres ce afecteaza pacientul. Acestia pot fi generati, atat de mediul extern (familial, profesional, social), cat si de factorii stresori personali ( foame, sete, somn, un psihic fragil, etc).
Situatiile stresante, externe sau interne, reale sau imaginare, solicita reactii de adaptare. Acestea, de cele mai multe ori, se manifesta negativ la nivelul organismului precum:

1. reactii fiziologice: palpitatii, insomnie, indigestie, dureri de cap, crampe musculare, senzatie de nod in gat, presiune cervicala;

2. reactii cognitive: deficit de atentie, scaderea capacitatii de concentrare, lipsa flexibilitatii, rigiditate, reactii emotionale (iritabilitate, instabilitate emotională, anxietate, pierderea rabdarii etc.);
3. reactii comportamentale: agresivitate, mancatul excesiv sau lipsa poftei de mancare, consum excesiv de alcool sau alte substante, performante scazute la locul de munca.
Prin tehnici de diminuare a stresului si prin mentinerea echilibrului interior, pacientul reuseste sa gestioneze cu blandete reactiile fiziologice, cognitive si comportamentale.
Beneficiile auriculoterapiei in tratamentul stresului:
De cate sedinte este nevoie?
Auriculoterapia poate conduce la diminuarea manifestarilor clinice, uneori, inclusiv la efectul maxim – dispariția problemei.
Totusi, aceste efecte depind de stadiul afectiunii si raspunsul fiecarui organism la auriculoterpie, conform unei scheme de tratament. Aceasta este stabilita cu echipa Alternative Life (auriculoterapeut, psiholog si nutritionist).

preturi

Cost 399 lei sedinta (auriculoterapie + consiliere psihologica)

Completeaza formularul de mai jos si in cel mai scurt timp vom lua legatura cu tine

Facebook Stop Smoking Romania

Stop-Smoking BUCURESTI

Stop-Smoking CLUJ